Burgemeester Heerenveen: besluit voor Cambuur 'onverteerbaar'

Burgemeester Heerenveen: besluit voor Cambuur 'onverteerbaar'

12 mei 2020 – Een opvallende tekst uit Heerenveen: burgemeester Tjeerd van der Zwan vindt het 'onverteerbaar' dat SC Cambuur, normaliter juist de rivaal van de Friese Eredivisieclub, niet promoveert. De burgemeester van Heerenveen geeft bovendien aan niet geraadpleegd te zijn door de KNVB, die stelt dat het spelen met twintig ploegen in de hoogste afdeling onmogelijk is, mede vanwege de wens van burgmeesters.Dat vertelt Van der Zwan tegenover de Leeuwarder Courant. "Cambuur was gewoon kampioen. Ze staan zo ver voor. Het is ook mooi om weer een wedstrijd Heerenveen - Cambuur te hebben", vindt Van der Zwan tegenover het regionale dagblad.

Hoewel Van der Zwan het standpunt van de burgemeesters ook begrijpt, hoorde hij zelf niets van de KNVB. "Nog meer inzet is moeilijk verkoopbaar", weet hij ook over de politie. "Maar ik ga over de openbare orde en veiligheid. Daar zouden we even goed naar moeten kijken, hoe we dat moeten regelen."

De KNVB laat in een reactie weten dat de burgemeesters worden vertegenwoordigd door Paul Depla van Breda en dat het onderwerp tevens werd besproken met de regiegroep Voetbal en Veiligheid, waarin de burgemeesters ook zijn vertegenwoordigd. Mogelijk promoveert de club overigens alsnog: donderdag doet de rechter uitspraak in de kwestie van Cambuur.

Lees ook: Erevoorzitter Cambuur: "Gudde totaal ongeschikt, soort autist"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020