Rose uit zich fel tegen herstart van de Premier League

Rose uit zich fel tegen herstart van de Premier League

12 mei 2020 – Danny Rose heeft zich fel gekeerd tegen de hervatting van de Premier League. De linksback van Tottenham Hotspur, die momenteel wordt verhuurd aan Newcastle United, stelt dat het voetbal helemaal geen prioriteit hoeft te hebben in Engeland. "Er staan mensenlevens op het spel", zei hij.Op Instagram reageerde Rose op het nieuws dat een rentree van de Premier League is goedgekeurd vanaf 1 juni door de overheid. Hoewel er nog wel een oplossing gevonden moet worden voor het spelen op neutraal terrein en de spelers nog mogen stemmen, lijkt een hervatting nabij. Een zeer slecht idee, stelt Rose. "De regering vindt dat we het voetbal terug moeten laten keren omdat het een boost geeft aan de moraal in het land. Maar ik geef helemaal niks om de nationale moraal", maakt Rose duidelijk.

De back geeft aan de gezondheid veel belangrijker is dan welke voetbalwedstrijd dan ook. "We zouden het helemaal niet over voetbal moeten hebben, totdat de aantallen weer drastisch zijn gedaald", zei hij over het aantal doden en besmettingen van het coronavirus. "Ik hoorde ook op het nieuws dat er tot 1 juni sowieso geen topsport mogelijk is, maar ik luisterde er niet eens naar. Voetbal moet het laatste zijn wat van belang is. Vrijdag word ik zelf getest op het virus, daarna zullen we wel zien."

Lees ook: Nog steeds blijft er veel onzeker voor Premier League

Ook Raheem Sterling (Manchester City) is niet direct enthousiast over het hervatten van de Premier League. "We moeten pas terugkeren, als het veilig is voor de voetballers, de technisch- en medische staf en de scheidsrechters", maakte hij op zijn YouTube-kanaal een belangrijke kanttekening. "Tegelijkertijd kijk ik er ook naar uit om weer te beginnen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020