Groningen wil spelersbudget intact laten ondanks crisis

Groningen wil spelersbudget intact laten ondanks crisis

12 mei 2020 – FC Groningen zit door de coronacrisis in ernstige financiële zorgen, toch hoopt de club niet verder te hoeven snijden aan de voetbalkant. Aan de ene kant is dat de laatste jaren namelijk al volop gedaan, anderzijds zien de Noorderlingen daar vooral de oplossing voor na de coronacrisis. Wel zal de geplande stijging van het spelersbudget niet doorgaan.Dat vertelt directeur Wouter Gudde tegenover het Dagblad van het Noorden. "Als we in september weer gaan voetballen, al is het zonder publiek, dan zijn die drie punten net zoveel waard als met publiek", legt Gudde uit. "We moeten tegen die tijd dus gewoon weer een selectie hebben die onze doelstellingen kan verwezenlijken en in ieder geval niet aan de onderkant in de problemen gaat komen. Als we de sportieve continuïteit niet kunnen waarborgen, gaat het op andere gebieden klemmen."

Naast de talenten en transfervrije spelers heeft FC Groningen ondanks de financiële zorgen nog een klein transferbudget. "Als we er drie, vier goede spelers bij kunnen halen die ervaring hebben en de andere jongens kunnen helpen, hebben we niet alleen een goed team voor komend seizoen, maar dan ziet de verdere toekomst van FC Groningen er ook heel goed uit. Maar of dat lukt, moet blijken."

Lees ook: Alarmfase 1 bij FC Groningen: nu al vijf miljoen schade verwacht

Het spelersbudget zou deze zomer met drie ton stijgen, daar gaat een streep doorheen. Wel hoopt de club die post op de begroting – net als die van spelerssalarissen – in basis wel op hetzelfde niveau te houden. Op veel andere kosten binnen de club is noodgedwongen ingegrepen, om zo de kosten beheersbaar te houden en de eerste tegenvallers tegen te gaan. Wel is duidelijk dat de Trots van het Noorden een lange weg te gaan heeft in deze coronacrisis.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020