RKC Waalwijk gaat selectie voor komend seizoen inkrimpen

RKC Waalwijk gaat selectie voor komend seizoen inkrimpen

11 mei 2020 – RKC Waalwijk krimpt de selectie voor volgend seizoen in. Fred Grim krijgt acht à negen minder spelers tot zijn beschikking. Volgens directeur Frank van Mosselveld (foto) heeft dat echter weinig met de coronacrisis te maken. Dit seizoen stonden er dertig A-selectiespelers onder contract."Voor het komende seizoen willen we alle posities dubbel bezet hebben. Daarnaast voegen we voor elke positie een talentvolle, jongere speler aan de selectie toe", zegt Van Mosselveld tegen het Brabants Dagblad. "Wij kiezen voor een efficiëntere manier van werken. Heracles dient als voorbeeld. Daar gaat het op dezelfde manier. Dat wordt er als heel prettig ervaren. Het is een keuze voor kwaliteit in plaats van kwantiteit."

De komende weken en maanden zal RKC de markt op moeten. Tot nu toe staan er veertien speler onder contract. Vanuit de beloftenploeg, die komt te vervallen, voegen zich vier spelers bij de hoofdmacht. Daarnaast praat RKC deze week met spelers die een aflopend contract hebben. Het komt er in de praktijk op neer dat de nummer achttien van de Eredivisie tien tot twaalf nieuwe spelers moet halen.

Van Mosselveld: "Ik ben blij dat we in deze situatie door het grote aantal aflopende contracten zo flexibel kunnen zijn. We kunnen kijken wat de effecten van de coronacrisis voor onze begroting zijn. De kosten zijn beheersbaar. Het is bovendien een kans  om de selectie op een paar plekken kwalitatief echt flink te versterken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020