Gisteren gemist: grote problemen FC Groningen, Suurbier op ic

Gisteren gemist: grote problemen FC Groningen, Suurbier op ic

12 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 11 mei.Alarmfase 1 bij FC Groningen: nu al vijf miljoen schade verwacht
Het water staat FC Groningen aan de lippen. De club verwacht op dit moment al vijf miljoen euro financiële schade te lijden. Groningen heeft dan ook afscheid moeten nemen van elf medewerkers. Tevens worden vijf openstaande vacatures niet ingevuld. Om de club in de benen te houden hebben spelers, staf, directie en alle andere medewerkers een loonoffer gebracht. Ook zien de bestuurders af van gerealiseerde bonussen, waarop de direct recht had. Verder heeft de nummer veertien van de Eredivisie de eigenaar van het stadion en het TopsportZorgCentrum om uitstel en afstel van de huur gevraagd.

Suurbier (75) ligt in kritieke toestand op intensive care
Verontrustend nieuws over Wim Suurbier: de 75-jarige oud-voetballer ligt op de intensive care van het VU in Amsterdam. Door een hersenbloeding verkeert Suurbier in kritieke toestand. Dat bericht bracht Johan Derksen maandag bij Veronica Inside naar buiten. "Het ziet er niet goed uit."

Collectief akkoord over salarisverlaging bij Ajax
De Ajax-spelers leveren samen met de technische staf en de directie salaris in. Daley Blind bevestigt dit namens de Amsterdamse spelersraad. Naast Blind behoren ook André Onana, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, Joël Veltman en Dusan Tadic tot de spelersraad van Ajax. Voor hen is het een logische maatregel. "Wij zijn solidair. De club loopt in deze zware tijd hoe dan ook vele miljoenen mis", aldus Blind.

Officieel: Sparta houdt transfervrije Thy in Eredivisie
Lennart Thy blijft actief in de Eredivisie. De Duitse spits speelt komend seizoen voor Sparta. Thy komt transfervrij naar Het Kasteel nadat PEC Zwolle eerder besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. De 28-jarige aanvaller tekent voor twee seizoenen. Sparta trok ook al Michaël Heylen van FC Emmen aan.

Gudde: "In vele opzichten sloeg Dijkhoff spijker op kop"
Eric Gudde heeft vandaag (maandag) contact gehad met Klaas Dijkhoff. De twee bespraken de felle kritiek die de VVD-fractieleider vrijdag uitte. Dijkhoff stoorde zich aan het feit dat het Nederlande voetbal geen plan heeft, maar wel overheid om hulp vroeg uit vrees voor vierhonderd miljoen euro schade. "Na ons gesprek snapte Dijkhoff de bedoelde richting beter en ziet hij meer realisme terug", aldus Gudde.

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020