Nog steeds blijft er veel onzeker voor Premier League

Nog steeds blijft er veel onzeker voor Premier League

11 mei 2020 – Ondanks het feit dat de regering een herstart heeft goedgekeurd, heeft de Premier League nog heel wat hobbels te nemen. Vanaf 1 juni mag de bal weer rollen, maar blijft er nog veel onduidelijk rondom 'Project Restart'. De locaties van de wedstrijden vormen een heet hangijzer."Het is duidelijk dat al onze clubs de voorkeur hebben om in eigen stadion te spelen als dat enigszins mogelijk is. Met de autoriteiten praten we over de voorwaarden waarop dit kan", aldus Premier League-directeur Richard Masters tegen de BBC. Voor de staartploegen in de Premier League is dat een tegemoetkoming. Al voor de call van vandaag (maandag) verweerden zij zich tegen de plannen om op neutraal terrein te spelen. Het woord zal in deze kwestie vooral aan de autoriteiten zijn.

Lees meer: Premier League-laagvliegers frustreren 'Project Restart'

In de videoconference tussen de twintig clubs werd ook gesproken over het niet afmaken van het seizoen. "Het blijft natuurlijk ons doel om het seizoen af te sluiten, maar het is belangrijk om alle opties te bespreken", aldus Masters. "Het is duidelijk dat we pas midden juni kunnen spelen. Het lijk mij ook niet helemaal juist om over spelen te praten als we nog niet eens besloten hebben de training te hervatten."

Lees ook: Britse regering zet seinen op groen voor herstart Premier League

Tv-gelden
Volgens de BBC kregen de Premier League-clubs ook te horen dat ze bijna 390 miljoen euro aan tv-gelden moeten terugbetalen. Zelfs als het seizoen achter gesloten deuren wordt hervat. Dit bedrag kan hoger uitvallen bij een ingekort seizoen of geschrapte degradatie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020