Serie A mag groepstraining hervatten, duels Wit-Rusland afgelast

Serie A mag groepstraining hervatten, duels Wit-Rusland afgelast

11 mei 2020 – Italiaanse clubs mogen maandag de groepstrainingen hervatten. Als de bond nog enkele kleine aanpassingen doet aan het medische protocol, zet de regering het sein op groen. Het betekent wel dat de hele selectie veertien dagen in quarantaine moet, zodra er een coronageval opduikt. Dat is een van de harde eisen die sportminister Vincenzo Spadafora stelt.Clubs hervatten vorige week al de individuele training en werden spelers sindsdien ook positief getest. Ook in ander competities is dat het geval. Echter treft bijvoorbeeld Duitsland minder strenge maatregelen. Bij een positieve test hoeft alleen de speler in zelfisolatie. Eén besmetting kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor het huidige Serie A-seizoen.

De Serie A is het er unaniem over eens om het seizoen af te maken. "Voorzichtigheid is het belangrijkste. Het duurt nog minstens een week om de besmettingscurve te begrijpen en vervolgens een besluit te nemen", aldus Spadafora tegen Rai 1. In Italië zijn sinds vorige week de coronamaatregelen versoepeld.

Wit-Rusland
In Wit-Rusland werd de afgelopen weken stug doorgevoetbald. Maar nu heeft ook het coronavirus die competitie getroffen. Twee duels zijn daar afgelast omdat spelers van FC Minks en Lokomotiv Gomel coronasymptonen vertoonden. De andere wedstrijden gaan vooralsnog wel door.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020