Gudde: "In vele opzichten sloeg Dijkhoff spijker op kop"

11 mei 2020, 20:33

Eric Gudde heeft vandaag (maandag) contact gehad met Klaas Dijkhoff. De twee bespraken de felle kritiek die de VVD-fractieleider vrijdag uitte. Dijkhoff stoorde zich aan het feit dat het Nederlande voetbal geen plan heeft, maar wel overheid om hulp vroeg uit vrees voor vierhonderd miljoen euro schade. "Na ons gesprek snapte Dijkhoff de bedoelde richting beter en ziet hij meer realisme terug", aldus Gudde.

"Het was pijnlijk om te lezen, maar daar ga ik niet te moeilijk over doen. In vele opzichten sloeg hij de spijker op zijn kop. Ik heb het dan ook niet gezien als een aanval, maar als een handreiking", zegt Gudde tegen Voetbal International. "Wij vinden ook dat we als sector zoveel mogelijk zelf moeten doen. Met dat totaalplan zijn we volop bezig. Uiteindelijk zal er onder aan de streep misschien nog een bedrag overblijven dat we zelf niet kunnen oplossen en waarvoor we bij de overheid terecht komen. Ik snap dat dit qua imago moeilijk is, omdat het beeld is dat in het voetbal veel mensen rondlopen die veel verdienen, maar feit is ook dat in de Eerste Divisie veel spelers niet eens een modaal salaris hebben."

Lees terug: VVD-fractieleider Dijkhoff: 'Aanmodderen levert meer ellende op'

In tegenstelling tot in Nederland loopt het Duitse voetbal hand in hand. Met complete coronadraaiboeken hebben de oosterburen het voor elkaar gekregen komend weekend te hervatten. "Daar ligt alle macht bij de DFL, de organisatie van de Bundesliga en de Tweede Bundesliga. In Nederland is de structuur ingewikkelder. We zitten al een tijdje aan tafel met alle betrokkenen. We zijn nu een eind op weg met een economisch plan, waarin ook de protocollen voor het coronaproof maken van de stadions. Want het een heeft direct met het ander te maken. Mogen er fans bij, dan heeft dat meteen impact op de economische schade. De fase is nu aangebroken dat we aan het toetsen zijn of de plannen ook Den Haag-proof zijn."

Lees ook: KNVB roept hulp overheid in

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen