Britse regering zet seinen op groen voor herstart Premier League

Britse regering zet seinen op groen voor herstart Premier League

11 mei 2020 – Een rentree van de Premier League komt steeds dichterbij. De Britse regering heeft maandag namelijk toestemming gegeven om vanaf 1 juni weer te voetballen in de Premier League. De plannen voor 'Project Restart' zijn goedgekeurd, al mogen er voor die tijd nog geen oefenwedstrijden worden gespeeld. Daarom zal het nog wel even duren voor de bal definitief weer rolt in Engeland.Dat heeft de Britse regering besloten. Enkele maatregelen zijn versoepeld ten aanzien van het coronavirus. Cultuur- en sportevenementen zijn vanaf de volgende maand deels weer toegestaan in Engeland, mits dat achter gesloten deuren gebeurt. Dat is het plan van de Premier League, om in enkele stadions de laatste 92 duels af te werken. Donderdag vindt er een stemming plaats bij de Premier League-clubs, die nog wel zijn verdeeld, over het seizoen. Onder andere het spelen op neutraal terrein zorgt voor veel weerstand bij de kleinere clubs.

Lees ook: Premier League-laagvliegers frustreren 'Project Restart'

Toch is een herstart van de Premier League wel een stuk dichterbij, aangezien de overheid de weg vrijmaakt voor het geplande 'Project Restart'. Het plan was eerder al bekend gemaakt, waarbij Wembley een van de onderkomens zou worden. Wat de andere stadions worden, is nog niet gecommuniceerd. In de stadions mogen maximaal 400 mensen tegelijkertijd en het zal ook allemaal niet al te lang duren. Want op 22 augustus (!) zou de start van het nieuwe seizoen alweer gepland zijn. Of die datum nog gehaald wordt, is zeer de vraag. In Duitsland wordt komend weekend wel al afgetrapt.

In juli zouden dan de laatste nog 92 Premier League-wedstrijden moeten worden afgewerkt, waarbij de spelers en stafleden in hotels gescheiden worden van hun familieleden en anderen. Iedereen wordt op regelmatige wijze getest op het coronavirus, om zo besmetting te voorkomen. Op die manier kunnen de Engelse clubs de flinke financiële domper die er dreigt te ontstaan, nog enigszins tegengaan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020