AZ presenteert vijfjarige deal met Nike als kledingsponsor

AZ presenteert vijfjarige deal met Nike als kledingsponsor

11 mei 2020 – AZ heeft zich voor de komende vijf jaar verbonden aan Nike als kledingsponsor. Daarmee is dat merk de opvolger van Under Armour, dat de afgelopen vijf jaar was verbonden aan de Alkmaarders. Zowel de jeugdopleiding als de hoofdmacht krijgt kleding van Nike aangemeten.Dat heeft AZ op de clubsite laten weten. Het gaat om wedstrijd- en trainingskleding, terwijl er ook een vrijetijdslijn komt. "Wij zijn ontzettend trots om 's werelds grootste sportmerk aan de club te verbinden", aldus algemeen directeur Robert Eenhoorn. "Nike is een sportmerk met een wereldwijd bereik en staat voor betrouwbaarheid en innovatie. Die kernwaarden passen uitstekend bij AZ. Wij denken dat dit partnership ons gaat helpen om in nieuwe markten te groeien. We kijken dan ook uit naar een succesvolle samenwerking."

Vanaf 1 juli is de AZ-collectie voor het seizoen 2020/21 van Nike online verkrijgbaar in de AZ-webshop en het AZ Fancentrum. Commercieel directeur Michael Koster is eveneens content met de deal. "We zijn vereerd dat Nike AZ als uithangbord ziet om de achterban en breedtesport in Nederland te bereiken. De club heeft een mooie samenwerking met amateurverenigingen in de regio."

Naast AZ is Nike onder andere kledingsponsor van het Nederlands elftal, Liverpool, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Chelsea, Atlético Madrid, Internazionale, Tottenham Hotspur en AS Roma.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020