Van Stee gunt Rankovic vertrek: "Wij willen meewerken"

Van Stee gunt Rankovic vertrek: "Wij willen meewerken"

11 mei 2020 – Sparta Rotterdam is bereid om mee te werken aan het vertrek van Aleksandar Rankovic. De huidige assistent van de Rotterdammers is hard op weg om de nieuwe hoofdcoach te worden van ADO Den Haag. Ondanks een doorlopend contract wordt hem de overstap naar de Hofstad gegund, zo laat directeur voetbal Henk van Stee weten.Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Hij heeft toestemming gevraagd om te praten en is in gesprek. Als hij wil en hij komt tot een akkoord dan gaan ADO Den Haag en Sparta er wel uitkomen", aldus Van Stee. Een transfervrije stap wordt het vermoedelijk niet helemaal, want Van Stee laat weten dat het gaat om een 'gepaste manier' van meewerken.

Sparta Rotterdam doet niet moeilijk omdat het de wens van Rankovic kent en een grote gunfactor voor hem heeft. "Ik hem met hem de afspraak gemaakt dat als er een club voor hem komt, wij mee willen werken. Wij kennen zijn ambities en hij heeft het hier fantastisch gedaan. Hij werkt nu drie jaar samen met Fraser en je mag wel zeggen dat het een succesvol koppel is. Ik ben heel blij voor hem dat hij deze kans krijgt, maar ik vind het jammer voor ons."

Lees ook: 'Rankovic op weg naar ADO, Santoni en Knopper assistent'

Recentelijk nam de club afscheid van Alan Pardew en hoewel Steijn – die ook werd gesignaleerd in een gesprek met FC Twente-directeur Paul van der Kraan - de absolute favoriet leek, is dat niet langer aan de hand. Rankovic – die een verleden heeft bij ADO Den Haag – wordt vrijwel zeker de nieuwe hoofdtrainer van ADO.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020