Litmanen kampte met corona: "Voelde me nog nooit zo slecht"

Litmanen kampte met corona: "Voelde me nog nooit zo slecht"

11 mei 2020 – Jari Litmanen (op archiefbeeld) heeft gekampt met het coronavirus. De voormalig voetballer is weliswaar hersteld van het virus, maar heeft naar eigen zeggen heel veel nare momenten gehad. "Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld in mijn leven."Dat vertelt hij tegenover de Finse media. "Koorts, hoofdpijn, spierpijn, benauwdheid, ik had overal last van. Gelukkig gaat het de laatste veertien dagen weer wat beter", merkte Litmanen, die na vier weken herstellen pas weer een beetje de oude is. Al valt er lichamelijk nog wel veel te verbeteren.

"Ik heb nog nooit zo'n slechte conditie gehad", zei Litmanen, die het herstel van het coronavirus wel thuis kon doen. "Maar het was ontzettend zwaar en vermoeiend. Ik was in die periode helemaal niet bezig met voetbal, want ik had wel belangrijkere zaken aan mijn hoofd."

De Fin, die voor ondere andere Ajax, FC Barcelona en Liverpool speelde, traint momenteel hard om weer helemaal op zijn oude fitheidsniveau te komen. "Ik wandel en ik fiets veel om op krachten te komen. Maar echt lange afstanden houd ik nog niet vol", aldus Litmanen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020