Gerbrands: jaar zonder publiek kost PSV 30 miljoen

Gerbrands: jaar zonder publiek kost PSV 30 miljoen

11 mei 2020 – PSV's algemeen directeur Toon Gerbrands schat de schade van een jaar spelen zonder publiek op zo'n dertig miljoen euro. Blijft de periode beperkt tot een half seizoen, dan loopt het bedrag op van twaalf tot maximaal vijftien miljoen euro. Verder zat Gerbrands met Ajax, AZ en Feyenoord om tafel om tot een plan te komen om in te dienen bij de overheid. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Mede daarom probeert PSV flink te bezuinigen, want met het akkoord dat werd bereikt, besparen de Eindhovenaren slechts tien procent van die dertig miljoen euro. Ook wordt er gesproken met de ondernemingsraad van PSV over andere mogelijke bezuinigingen.

Dat Evgeniy Levchenko kritiek had op Gerbrands dat hij te vroeg met zijn spelers in gesprek ging over het inleveren van salaris, is hij het niet mee eens, zo vertelt hij tegenover FOX Sports. "We hebben goede gesprekken gehad met ze. Ik spreek elke dag met de spelers en ik mag ook met mijn eigen spelersgroep praten om ze de noodzaak te laten zien. Dus dat ben ik niet met hem eens."

Lees ook: Gerbrands: "Dan moet je misschien wel een speler verkopen"

'Totaal plan'
Verder sloot Gerbrands zich aan bij de woorden van Klaas Dijkhoff, om als voetballerij eensgezind een plan te maken en in te dienen bij de overheid. Daarom zat hij om tafel met clubs Ajax, Feyenoord, PSV en AZ en de Eredivisie CV voor een 'totaal plan'. "Tot dusver is er met haver geschoten. Het is tijd voor duidelijkheid", aldus een strijdvaardige Gerbrands.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020