Gemiddeld 260 mensen bij Eredivisie-duel zonder publiek

11 mei 2020, 11:00

Als het profvoetbal in september weer van start gaat in Nederland, zullen er bij wedstrijden zo'n twee á driehonderd mensen aanwezig zijn in de stadions. Omdat het zeer vermoedelijk nog zonder publiek gebeurt, zijn de tribunes wel vrijwel leeg.

Dat schetst De Telegraaf over de situatie in de Nederlandse stadions. De gehele selecties (met tien wisselspelers), de arbitrage (en diens begeleiding) en technische staf van soms wel zestien man zullen op en om het speelveld actief zijn, zoveel mogelijk op gepaste afstand van elkaar. Ook zijn er 'gewoon' ballenjongens nodig, om de vaart in de wedstrijd te houden.

Daarnaast moet er een groundsmen aanwezig zijn voor de verzorging van het veld, is de kans groot dat het bestuur en directie van clubs aanwezig mogen zijn van de KNVB, verdeeld over de tribunes. Sponsoren worden niet in het stadion verwacht. FOX Sports mag wel aanwezig zijn en hebben ook diverse mensen nodig om uit te kunnen zenden. Andere media en fotografen zijn eveneens welkom bij wedstrijden. In totaal verwacht de ochtendkrant ruim 260 mensen bij ee gemiddelde Eredivisiewedstrijd.

Voor FOX Sports kan het overigens wel goed nieuws betekenen als er weer gespeeld gaat worden zonder fans. De betaalzender raakte door de coronastop veel abonnees kwijt, maar kan veel nieuwe leden tegemoet zien, zodra de competitie wordt gestart zonder voetbalpubliek in de stadions. Bovendien is de betaalzender bezig met opties om de wedstrijd nog dichter bij de achterban te krijgen, zo laat Maarten van Rooijen, woordvoerder van FOX Sports, weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen