Dilrosun merkt gevolgen bij Hertha van actie Kalou

Dilrosun merkt gevolgen bij Hertha van actie Kalou

11 mei 2020 – Javairô Dilrosun merkt de gevolgen van de actie van Salomon Kalou bij Hertha BSC. De Ivoriaan maakte vorige week een veelbesproken filmpje in de kleedkamers van de Berlijnse club, waaruit bleek dat spelers zich niet aan de coronavoorschriften hielden. Daarom zijn telefoons bij de Bundesliga-club verboden, zo vertelt Dilrosun.Tegenover de NOS ging hij in op het voorval, dat over de hele wereld ging. "Ik kan geen filmpjes maken van de training, want er mogen geen telefoons bij. Het filmpje van Kalou ging viraal", zei de buitenspeler. Er kwam veel kritiek op de voetballers van Hertha BSC, Kalou werd geschorst en de regels door zijn actie aangescherpt.

"We gaan in een hotel, tot vrijdag. En daar mogen we alleen uit voor naar de training en terug, niets anders", vertelde Dilrosun, die vrijdag met zijn ploeg naar Hoffenheim vliegt voor de hervatting van de Bundesliga. "Ik heb heel veel zin erin. We zitten al een lange tijd zonder voetbal, ik denk dat iedereen het mist."

Lees ook: 'Dilrosun heeft al nieuwe verbintenis getekend bij Hertha BSC'

Wel worden het zware wedstrijden, verwacht Dilrosun. "Vrijdag hebben we pas voor het eerst met de hele groep getraind en zaterdag de eerste oefenwedstrijd in het stadion, met echte scheidsrechters. Dat is even wennen negentig minuten. Conditioneel bijbenen, maar het ging heel goed. Al heb je een paar wedstrijden nodig om het ritme terug te krijgen."

De positie van zijn ploeggenoot Kalou is onmogelijk geworden in de eerste selectie van Hertha BSC, waarin hij overigens al langere tijd geen grote rol had en ook niet meer zal hebben. Het contract van Kalou loopt af, al mocht hij in de winterstop al transfervrij vertrekken. Daarna werd hij bovendien niet meer opgenomen in de selectie voor competitiewedstrijden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020