Premier League-laagvliegers frustreren 'Project Restart'

Premier League-laagvliegers frustreren 'Project Restart'

11 mei 2020 – Het wordt steeds onzekerder of de Premier League wel gaat hervatten. In navolging van Brighton & Hove Albion vond ook Watford spelen op neutraal terrein oneerlijk, maar aan dat rijtje kan in elk geval Aston Villa worden toegevoegd. Omdat ook West Ham United, Norwich City en Bournemouth sterk twijfelen, is 'Project Restart' opeens geen zekerheid meer.Dat schrijven diverse Engelse media, waaronder The Telegraph. De clubs zijn op ramkoers om vandaag tijdens een belangrijke call tegen te stemmen. De Britse regering wil dat er per se op neutraal terrein wordt gespeeld, maar dat is volgens diverse clubeigenaren competitievervalsing – ondanks dat er geen publiek aanwezig mag zijn. Ook hebben bijna alle clubs onderin nog evenveel uit- als thuiswedstrijden voor de boeg. 

Lees ook: Drie coronagevallen Brighton vergroten uitdaging Premier League

Ze zouden die eis alleen willen laten vervallen als er geen ploegen degraderen dit seizoen uit de Premier League. Anders zouden de clubs aansturen op het stoppen van de competitie, waartoe ze met minimaal zeven clubs in staat zijn. Aan het bovenstaande lijstje zou één club – onder andere Crystal Palace zou ook twijfelen – kunnen worden toegevoegd, om vervolgens de stemming te kunnen bepalen. Diens voorzitter liet echter eerder ook weten wel graag door te willen voetballen, wat het gerucht wel minder waarschijnlijk maakt. 

In totaal zijn er veertien stemmen voor nodig om Project Restart doorgang te laten vinden. Dat kan nog weleens een hele klus worden, vooral omdat het spelen in eigen stadion voor de Britse overheid echt een no go is. De echte stemming vindt overigens pas donderdag plaats, al wordt die mogelijk nog uitgesteld om geen flater te slaan. Wel is er vandaag een zeer belangrijk overleg tussen de clubs in Engeland.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020