Zirkzee over kritiek: "Zolang trainers maar in me geloven"

Zirkzee over kritiek: "Zolang trainers maar in me geloven"

11 mei 2020 – Bayern München-talent Joshua Zirkzee vond de recente kritiek die hij kreeg dat hij 'ongemotiveerd en ongelukkig' rondliep bij Der Rekordmeister op de training 'een beetje te veel en onnodig'. Volgens de jonge aanvaller was het bericht van het Duitse Bild gebaseerd op één training en één oefening in het bijzonder. "Iedereen heeft wel eens een training waarop hij wat minder goals maakt. Moet ik dan met een blij koppie blijven rondlopen?", vraagt hij zich af.Tegenover De Telegraaf gaat hij in op de kritiek die hij kreeg van het Duitse medium, dat bovendien schreef dat concurrent Jann-Fiete Arp een betere indruk maakte in de laatste weken van de coronacrisis. "Aan de ene kant motiveert het me nóg meer. Aan de andere kant denk ik: lekker laten gaan", stelt Zirkzee. "Zolang trainers en medespelers maar in me geloven. Dat is het aller belangrijkste, daar blijf ik voor werken."

Bovendien voelt Zirkzee heel veel vertrouwen van Hansi Flick, die hem opnam in de eerste selectie, ondanks dat hij zelfs op dat moment bij het tweede team geen basisplaats had. "Dat ging heel goed. Ik startte weer bij het tweede en door veel blessures liet de trainer mij debuteren in de Champions League. Dat was speciaal", aldus de Nederlander, die niet veel later ook prompt twee keer als invaller scoorde.

"In het voetbal moet je ook geluk hebben en op die momenten had ik dat. Met een trainer die vertrouwen in me had en me voor de leeuwen durfde te gooien. Daar ben ik dankbaar voor. Dit was het doel bij mijn overstap naar Bayern, maar dat het gebeurt en zo snel al, daar verbaas ik me nog steeds over. Ik hoop dat het zo doorgaat en daar moet ik vooral zelf voor zorgen", weet hij.

Lees ookBayern-trainingen in groepjes doen Zirkzee goed

Concurrent Arp wordt in Duitsland gezien als groot talent, maar raakte zwaar geblesseerd en sinds hij terugkwam werd hij veroordeeld tot de beloftenteams van Bayern München. In beeld bij de eerste ploeg was hij helemaal niet. Zirkzee fungeerde juist op positieve wijze als stand-in van Lewandowski en was voor de coronastop bij invalbeurten tot twee keer toe erg belangrijk. De Pool maakt ook op de trainingen veel indruk op Zirkzee. "Ik stel niet heel veel vragen, kijk vooral naar hem. Aan de ene kant probeer ik ook zoveel mogelijk te blijven bij hoe ík ben als speler, maar dit zijn momenten waarbij je meer de focus op hem kunt leggen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020