Koevermans over waarde Kökcü: "Zeg het maar, het is lastig, hoor"

Koevermans over waarde Kökcü: "Zeg het maar, het is lastig, hoor"

11 mei 2020 – Feyenoord heeft geen idee hoeveel geld het op de huidige transfermarkt kan gaan krijgen voor een talent zoals Orkun Kökcü. De middenvelder heeft zich uitstekend ontwikkeld de laatste maanden en is een van de goudmijntjes van de Rotterdammers, toch vindt directeur Mark Koevermans het lastig om een bedrag in te schatten. Misschien wordt dat wel een stuk minder dan vooraf gedacht. Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Mocht Feyenoord wel financiële klappen krijgen door de coronacrisis en er wordt in de komende winterstop opeens zeven miljoen euro geboden – wat op een normale markt te weinig was geweest. "Zeg jij het dan maar? Het is lastig, hoor", vindt Koevermans. "Wat krijgt Ajax nu nog voor Donny van de Beek? Hetzelfde bedrag als zes maanden geleden? Ik weet het niet. En als we kijken naar de aankoop van spelers: moet je dan nu al spelers vastleggen terwijl straks door de crisis misschien de halve Braziliaanse en Argentijnse markt op zijn kop gaat en talentvolle spelers voor een schijntje zijn op te halen?", aldus Koevermans.

Lees ook: 'Kökcü alleen weg bij mega-bod, verhuur voor Van Beek'

Het lastige is dat men in De Kuip niet weet waar het aan toe is. "In de vorige periode dat Feyenoord het financieel zwaar had, wisten we op een gegeven moment 'als we dit en dat blijven doen, komen we er weer bovenop'. In deze crisis weet niemand waar het eindpunt ligt. Is dat toch snel of juist nog heel ver weg?", vraagt de directeur van Feyenoord zich hardop af. "Waarbij ik er vanuit ga dat het een tijdelijke crisis is."

Stadion
Niet alleen de transfers is iets dat zeer onzeker is voor Feyenoord, ook moeten de plannen voor het nieuwe stadion voorlopig terug de ijskast in. "We willen nog steeds een nieuw stadion, maar eerst moeten de korte-termijnproblemen opgelost worden", liet algemeen directeur Koevermans recent weten in Trouw

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020