Gisteren gemist: kritiek op Gudde en KNVB, Makienok besmet

Gisteren gemist: kritiek op Gudde en KNVB, Makienok besmet

11 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 10 mei.'Steun voor Gudde brokkelt af, RvC wilde wél promotie/degradatie'
De dagen van Eric Gudde als directeur betaald voetbal bij de KNVB lijken geteld, schrijft Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. In rap tempo neemt zowel intern als extern de steun af voor de heftig bekritiseerde bestuurder. Sinds de uitbraak van de coronacrisis grossiert de Nederlandse voetbalbond in blunders, waarvan vele Gudde zijn aan te rekenen.

Snoei haalt uit naar Gudde: "Ik herken hem gewoon niet meer"
Het komt waarschijnlijk niet meer goed tussen Mike Snoei en Eric Gudde. De trainer van De Graafschap is nog altijd verbolgen over het besluit van de KNVB om dit seizoen geen promotie en degradatie toe te passen. Samen met zijn collega's nam Gudde, directeur betaald voetbal bij de Nederlandse voetbalbond, de beslissing die zowel De Graafschap als SC Cambuur flink benadeelde.

Van Gaal maakt KNVB met de grond gelijk: "Belachelijk"
Louis van Gaal heeft geen goed woord over voor de KNVB, dat in zijn ogen bij de afwikkeling van het Eredivisie- en Eerste Divisie-seizoen enkele onbegrijpelijke beslissingen heeft genomen. Zo had de bekerfinale had niet geschrapt moet worden, vindt de trainer in ruste. Ook betreft de promotie/degradatie had er anders besloten moeten worden.

Makienok één van de twee besmette spelers bij Dynamo
Simon Makienok is één van de twee spelers van Dynamo Dresden die besmet is met het coronavirus. Dat laat de oud-spits van FC Utrecht weten via Instagram. De 29-jarige Deen heeft het bericht inmiddels verwijderd, maar niet voordat Duitse media het oppikten.

'Verleden zit Feyenoord dwars in onderhandelingen met Linssen'
Feyenoord wil Bryan Linssen en Linssen wil naar Feyenoord, maar de club en speler hebben nog geen overeenstemming bereikt over een contract. Er zit een verschil tussen wat Feyenoord biedt en Linssen vraagt, schrijft het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers deden de binnenkort transfervrije aanvaller al meerdere biedingen, waarna het kamp-Linssen een tegenvoorstel deed waarvan het niet de bedoeling was dat daar nog over onderhandeld zou worden.

L'Equipe: Olympique Lyon gaat Aouar deze zomer verkopen
Het transfercircus rond Houssem Aouar (21) gaat beginnen. Olympique Lyon is van plan de jonge Franse middenvelder deze zomer verkopen, zo verzekert L'Equipe zondagavond. Voor een appel en een ei zal hij niet worden verkocht. Les Gones hopen rond de vijftig miljoen euro te verdienen aan de verkoop van de gewilde jeugdinternational van Frankrijk.

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020