Magallán keert zodra seizoen in Spanje voorbij is terug naar Ajax

Magallán keert zodra seizoen in Spanje voorbij is terug naar Ajax

10 mei 2020 – Lisandro Magallán keert in de zomer terug naar Ajax. De 26-jarige centrumverdediger wordt dit seizoen door de Amsterdamse club verhuurd aan Deportivo Alavés. De Spaanse club heeft een koopoptie, maar gaat die zoals het nu lijkt niet lichten.Het Spaanse AS schreef vorige maand al dat Deportivo Alavés niet van plan was om Magallán definitief over te nemen van Ajax. De Argentijn heeft geen onuitwisbare indruk gemaakt in Spanje. In dienst van Deportivo Alavés speelde de verdediger twaalf wedstrijden. Daar komen mogelijk nog een aantal optredens bij als het voetbal in Spanje wordt hervat.

Zit het seizoen in La Liga erop, dan meldt Magallán zich weer in Amsterdam. "Ik heb een contract voor een jaar, daarna keer ik terug naar Ajax", bevestigt hij bij TNT Sports. "Door de pandemie weet ik nog niet exact wanneer ik terugkeer. In Nederland ligt het voetbal stil tot 1 september."

Ajax betaalde ruim een jaar geleden negen miljoen euro voor de komst van Magallán, die overkwam van Boca Juniors. In zijn eerste maanden in Amsterdamse dienst overtuigde de verdediger allerminst. Vanwege de vele concurrentie besloot Ajax hem afgelopen zomer (tijdelijk) van de hand te doen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020