SC Heerenveen zoekt versterkingen voor vier posities

SC Heerenveen zoekt versterkingen voor vier posities

10 mei 2020 – SC Heerenveen hoopt zich komende zomer op meerdere posities te versterken. In bijna elke linie is de Friese club op zoek naar een of meer nieuwe spelers. Een doelman, twee verdedigers en een spits, is waar Heerenveen op mikt.Dat vertelt technisch directeur Gerry Hamstra aan Voetbal International. Heerenveen zegde eind maart de contracten van keepers  Hahn, Filip Bednarek en Trevor Doornbusch en verdedigers Daniël Høegh en Ricardo van Rhijn formeel op. Komende zomer neemt de club ook afscheid van de gehuurde Sven Botman (Ajax), Alen Halilovic (AC Milan) en Jens Odgaard (Sassuolo).

Heel gek is het dus niet dat Heerenveen de markt op gaat. "We moeten natuurlijk in eerste instantie een nieuwe doelman hebben. We zijn met Filip in gesprek, hem willen we graag behouden. En dan zoeken we een keeper die bij hem past. We willen graag twee doelmannen hebben die de concurrentie met elkaar kunnen aangaan", vertelt Hamstra. Luuk Koopmans (ADO Den Haag) zou in beeld zijn bij de Friese club.

"We zoeken sowieso nog een linker centrale verdediger, die goed naast Ibrahim Dresevic past. En eigenlijk moeten we er nog een verdediger bij hebben, want daar is de spoeling wat dun. Hetzelfde geldt voor de spitspositie, waar we nu alleen Runar Espejord hebben", vervolgt Hamstra, die rekening houdt met het vertrek van zijn sterspelers. Onder meer Joey Veerman en Chidera Ejuke worden gevolgd. "Als er nog jongens weggaan, zullen die posities natuurlijk ook weer opgevuld moeten worden. Gelukkig hebben zij allemaal nog twee of drie jaar doorlopende contracten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020