Neres gaat Ziyech missen: "Als voetballer en ook als mens"

Neres gaat Ziyech missen: "Als voetballer en ook als mens"

10 mei 2020 – Terwijl het einde van zijn revalidatie in zicht is, gaat het nog wel even duren voordat David Neres zijn officiële rentree voor Ajax maakt. De Braziliaanse aanvaller zal in elk geval niet meer samenspelen met Hakim Ziyech, die deze zomer de overstap maakt naar Chelsea. De spelmaker gaat hij flink missen. "Als speler, want hij is fantastisch, maar ook als mens.""Iedereen houdt van hem en hij gaat heel erg gemist worden. Hakim is echt een geweldige speler en ik weet zeker dat hij het onwijs goed gaat doen bij Chelsea", aldus Neres via de clubkanalen. Tegenover het vertrek van Ziyech staat de komst van twee landgenoten: Antony en Giovanni. "Het is altijd fijn en leuk om landgenoten om je heen te hebben. Ik ben heel blij dat zij deze kant opkomen."

Het is niet ondenkbaar dat Neres veel gaat samenspelen met zijn landgenoten. "Dat zou het makkelijker maken, omdat we elkaar al goed begrijpen. We hebben op dit moment al een enorm sterke voorhoede, maar ik denk dat we nog veel sterker worden. Ik denk dat we elkaar kunnen helpen en tot grote hoogtes kunnen stuwen", vervolgt Neres, die al contact heeft gehad met zowel Giovanni als Anthony.

"Ik heb hem (Antony, red.) wat dingen verteld over de club. Ik kende hem al van São Paulo en ben er trots op dat hij ook daarvan vandaan komt. Het zegt wat over de goede opleiding van São Paulo. Ik ben blij dat hij komt en denk dat dit een goede stap is in zijn ontwikkeling. Ik weet zeker dat hij het heel goed gaat doen", zegt Neres, die weet dat Antony een concurrent is voor zijn positie. "Maar ik denk dat het nog beter zal gaan als we samenspelen. Hij is ook een ander type speler. Hij komt meer in de bal, terwijl ik meer de diepte zoek. Ik denk dat we elkaar goed kunnen aanvoelen én versterken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020