Snoei haalt uit naar Gudde: "Ik herken hem gewoon niet meer"

Snoei haalt uit naar Gudde: "Ik herken hem gewoon niet meer"

10 mei 2020 – Het komt waarschijnlijk niet meer goed tussen Mike Snoei en Eric Gudde. De trainer van De Graafschap is nog altijd verbolgen over het besluit van de KNVB om dit seizoen geen promotie en degradatie toe te passen. Samen met zijn collega's nam Gudde, directeur betaald voetbal bij de Nederlandse voetbalbond, de beslissing die zowel De Graafschap als SC Cambuur flink benadeelde.

?Via de rechter proberen de clubs alsnog promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Afgelopen vrijdag diende het kort geding tussen de Eerste Divisie-koplopers en de KNVB. De rechter doet donderdag uitspraak. Mochten de clubs in het gelijk worden gesteld, dan hoopt Snoei dat er volgend seizoen een Eredivisie met twintig clubs komt. "Ik vind dat ADO en RKC geen trap na hoeven te krijgen, daar is het gewoon niet de tijd voor", zegt Snoei bij Radio 1.

Dat Gudde ervoor heeft gekozen om geen clubs te laten degraderen en promoveren, vindt Snoei nog altijd onbegrijpelijk. "Ik kan Eric niet volgen. Ik heb hem een persoonlijke mail gestuurd, dat is iets tussen hem en mij. Ik raakte er een stukje frustratie mee kwijt. Je speelt ergens voor en je hebt 75 procent van de wedstrijden gespeeld. Alle omringende landen hebben hetzelfde probleem en voeren de stand van de ranglijst door. Als enige land doen wij het anders. In heel Nederland merk je dat het moeilijk te begrijpen is. Hoe komt hij tot die keuze?"

"Ik ken Eric al dertig jaar, toen hij nog hoofd opleidingen bij Excelsior Maassluis en ambtenaar van Sport en Recreatie in Rotterdam was. Ik herken hem gewoon niet meer. Hij was een echte voetbalman. Hoe kun je deze twee clubs op deze manier afserveren? Ik kon het gewoon niet geloven toen ik die uitspraak hoorde."

gerelateerd