"Die schaal moet terug en vernietigd of omgesmolten worden"

10 mei 2020, 14:56

Geen Eredivisie-kampioen betekent ook geen uitreiking van de schaal. De versie voor 2019/2020 was al wel gemaakt en hangt al het hele seizoen op het bondsbureau in Zeist. De NOS vroeg zich af wat met deze niet uitgereikte schaal moet gebeuren.

"Nu de schalen niet kunnen worden uitgereikt, zullen we op een later moment moeten gaan bedenken wat we ermee gaan doen", aldus de KNVB in een reactie. Voormalig bondsvoorzitter Henk Kesler (2000-2010) heeft wel een idee. "Die schaal moet terug naar degene die hem gemaakt heeft, waarna hij vernietigd of omgesmolten kan worden", laat Kesler weten aan de omroep. "Een alternatief is nog dat hij heel diep begraven wordt bij de KNVB in Zeist. Maar dan ook echt heel diep. En dat er dan over tweehonderd jaar mensen zijn die hem vinden. Dat is een meer romantische gedachte."

De suggestie om de schaal te veilen, wimpelt Kesler af. "Dan loopt er dus iemand rond met een schaal van een competitie die niet gespeeld is? Er is geen kampioen, dus we moeten nou niet allerlei dingen gaan bedenken. Die schaal moet geen eigen leven gaan leiden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen