'Club Brugge stelt promotie en géén degradatie voor'

10 mei 2020, 11:49

Club Brugge stelt voor de Pro League volgend seizoen uit te breiden met twee clubs. De koploper is voorstander om voor de huidige jaargang geen degradatie toe te passen, maar wel twee clubs te laten promoveren. Tevens pleit Brugge ervoor de huidige stand als eindstand te nemen. De werkgever van Ruud Vormer heeft bondsvoorzitter Peter Croonen gevraagd of beide voorstellen vrijdag tijdens de ledenvergadering in stemming kunnen worden gebracht.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Het plan van Brugge is volgend seizoen met achttien clubs op het hoogste niveau te acteren, in plaats van zestien. Dit is precies het scenario wat SC Cambuur en De Graafschap in Nederland voor ogen hebben. In de praktijk betekent dit voor het Belgische voetbal dat hekkensluiter Waasland-Beveren zich handhaaft en Beerschot en OH Leuven promoveren. De reguliere competitie in België had nog één speelronde op het programma staan. Waasland-Beveren kon zich nog handhaven, omdat nummer zeventien Oostende slechts twee punten meer heeft. Daarnaast moesten Beerschot en Leuven de promotiefinale nog tegen elkaar spelen.

Lees ook: 'Belgische bekerfinale begin nieuw seizoen als experiment'

Een uitbreiding betekent wel dat volgend seizoen het play-offsysteem komt te vervallen en er zes speeldagen minder zijn. Gezien de situatie met de coronacrisis ziet Club Brugge dat als een voordeel. Met minder wedstrijden komt de speelkalender minder onder druk te staan. Brugge ziet ook graag dat de huidige stand de eindstand wordt. Dat betekent dat de Vlamingen de titel krijgen. Blauw-Zwart ging al fier aan kop met vijftien punten voorsprong op runner-up AA Gent.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen