Blessuregolf voorspeld: "Niet te tellen bij zo'n korte voorbereiding"

10 mei 2020, 10:42

Een blessuregolf loopt parallel aan een snelle hervatting van de competitie. Die voorspelling doet Michel D'Hooghe (links op archieffoto), voorzitter van het medisch comissie van de FIFA. Ook vreest de Belg voor blijvend letsel. "Ik blijf luid uitroepen dat nog snel een competitie hervatten voor honderd procent een slecht idee is", aldus D'Hooghe.

"Spier- en peesblessures zullen inderdaad niet te tellen zijn als de voorbereiding zo kort is", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "In een voorbereiding op het seizoen heb je zes à zeven weken nodig. Dan komen de spelers nog terug uit vakantie waar ze nog wat aan sport hebben gedaan. Nu zaten ze thuis en konden ze geen kant uit. Spieren en pezen worden enorm belast. Wetende dat de achillespees de belangrijkste pees in het menselijk lichaam is, is dit een enorm risico. Een chronisch achillespeesletsel kan leiden tot het einde van een carrière."

Dat de Duitse competities komend weekend alweer hervatten, vindt D'Hooghe dan ook een zeer slecht idee. "In mijn functie van voorzitter van de medische commissie van de FIFA heb ik altijd gevochten tegen het idee dat de economie belangrijker is dan de gezondheid. Het hoge aantal wedstrijden, voetballen in extreme temperaturen, telkens heb ik aan het kortste eind getrokken. Ik dacht dat nu het gezond verstand zou zegevieren, maar het begint weer te keren. Ik ben ook zes jaar clubvoorzitter (Club Brugge, red.) geweest en je hoeft me dus niet te zeggen hoe belangrijk het economische aspect is voor een professionele voetbalclub. Maar er zijn grenzen. Het is schrijnend dat ook nu weer de economie het van de geneeskunde wint."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen