HSV'er Letschert ziet lege tribunes in uitduels als voordeel

HSV'er Letschert ziet lege tribunes in uitduels als voordeel

9 mei 2020 – Het is het doemscenario voor velen, maar Hamburger SV-verdediger Timo Letschert ziet wat voordelen aan het spelen voor lege tribunes. De Nederlander denkt dat het ook voor minder druk bij voetballers zorgt, zo geeft hij aan in gesprek met de NOS.

De 26-jarige Letschert vindt HSV uiteraard een prachtige club, maar merkt dat de fanatieke aanhang buitenshuis soms een bedwelmende werking heeft op de spelers. "Als we binnenkort op bezoek gaan bij onze directe concurrent Stuttgart, kunnen de lege tribunes voor ons weer gunstig zijn."

Bij HSV is het ook tijdens de crisis onrustig, want de club ontdeed zich van voorzitter Bernd Hoffmann, die niet meer overweg kon met de andere hoge piefen binnen de club. Dit jaar staat de club op een derde plaats, waardoor ook het tweede seizoen in de 2. Bundesliga mogelijk niet tot promotie resulteert.

In het restant van het seizoen kan Letschert met HSV proberen om toch nog promotie af te dingen. Van corona-angst is in ieder geval geen twijfel. "Bij HSV heb ik gelukkig niets van besmettingen gehoord, iedereen staat ook volledig achter het besluit om weer te gaan voetballen. Ik proef totaal geen angst of twijfel binnen onze groep."

gerelateerd