Van Dijk mijmert tijdens crisis: "Want wat moet je daarna doen?"

Van Dijk mijmert tijdens crisis: "Want wat moet je daarna doen?"

9 mei 2020 – Virgil van Dijk mist het leven als profvoetballer. Door de coronacrisis is hij al wekenlang niet op het veld te vinden. In gesprek met BT Sports geeft de sterspeler van Oranje en Liverpool te kennen dat hij vooral het samenzijn met zijn medespelers mist."Je brengt natuurlijk zoveel tijd samen door en nu zijn we bijna al twee manden niet meer samen geweest", klinkt het. De laatste wedstrijd van Liverpool was op 11 maart, toen het op het eigen Anfield werd uitgeschakeld door Atlético Madrid.

Al bijna twee maanden is Van Dijk dus even voetballer af. En dat is wennen, geeft hij toe. "Het is een gevoel dat je nooit hebt gehad en maakt dat je alles net iets meer waardeert." Daarnaast denkt Van Dijk door de crisis ook meer na over zijn periode na zijn actieve voetballoopbaan. "Want wat moet je daarna doen?"

Lees ook: Kompany: Van Dijk is de beste PL-verdediger aller tijden

Herstart
Terwijl in Nederland, België en Frankrijk dit seizoen niet meer gevoetbald wordt en in Duitsland de bal volgend weekend weer gaat rollen, zitten Engelse clubs nog in onzekerheid. Later deze maand kunnen spelers waarschijnlijk weer trainen, waarna de overheid een hervatting van de competitie moet goedkeuren

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020