VVV voetbalt niet, buurman Gladbach wel: "Bizar"

9 mei 2020, 18:11   Bijgewerkt: 9 mei 2020, 19:34

Het feit dat in Nederland tot 1 september niet gevoetbald wordt en de Duitse Bundesliga volgende week alweer begint, zorgt voor opgetrokken wenkbrauwen. Vooral bij VVV-Venlo, dat praktisch tegen de Duitse grens aan ligt en vanuit daar ziet dat Borussia Mönchengladbach deze maand gewoon mag voetballen.

Beide clubs liggen ongeveer dertig kilometer van elkaar. VVV-directeur Marco Bogers vindt het daarom 'bizar' dat Nederlandse clubs zo lang moeten wachten, maar realiseert zich dat elk land voor een andere aanpak kiest. En daarnaast weet hij de Duitse clubs zeer afhankelijk zijn van de TV-inkomsten. "Bij een club als VVV maakt het twintig procent uit van de begroting, maar bij Borussia Mönchengladbach is dat tussen de veertig en vijftig procent", vertelt hij bij de NOS.

Lees ook: VVV-Venlo haalt transfervrije Schmitz (31) na tip van Unnerstall

Robert Pinoir sluit zich bij die woorden aan. Hij is namens VVV verantwoordelijk voor het contact met Duitse sponsors. Het gaat volgens hem om honderden miljoenen die Duitse clubs anders mislopen. "De clubs komen anders in serieuze problemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen