Belgische voetbalbond níet blij met proflicentie voor Moeskroen

Belgische voetbalbond níet blij met proflicentie voor Moeskroen

9 mei 2020 – Moeskroen kreeg voor de vijfde keer in de laatste zes jaar tijd via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een proflicentie toegewezen, maar toch is het nog niet zeker dat ze ook in het seizoen 2020/21 uitkomen in het Belgische profvoetbal. De Belgische voetbalbond gaat vermoedelijk in beroep tegen de uitspraak.Moeskroen doet het financieel de laatste seizoenen niet bepaald goed, want voor de vijfde keer in de laatste zes jaar kreeg het in eerste instantie geen proflicentie van de bond, maar moest het naar het BAS om alsnog een licentie te krijgen. Ook ditmaal lukte dat uiteindelijk, opmerkelijk genoeg tot onvrede van de Belgische voetbalbond.

'Op basis van het dossier is de KBVB het principieel oneens met deze beslissing. We wachten de motivering van de beslissing af die we uiterlijk binnen 10 dagen van het BAS dienen te ontvangen om eventuele verdere stappen te overwegen', aldus de Belgische voetbalbond, die verder geen toelichting wil geven op het besluit. Ze zouden kritiek hebben op de manier op de (financiële) wijze waarop de club wordt bestudeerd. 

Eerder kregen Standard Luik en Lommel ook goed nieuws over hun proflicentie, terwijl KV Oostende nog altijd wacht. Zij hebben door de overname echter wel een financiële meevaller gehad. Moeskroen is de huidige nummer tien van de Jupiler Pro League.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020