Talent Pedri hoopt middenveld te vormen met Frenkie de Jong

Talent Pedri hoopt middenveld te vormen met Frenkie de Jong

9 mei 2020 – FC Barcelona geeft Pedro González López, beter bekend als Pedri, volgend seizoen een kans in de eerste selectie. De kersverse aanwinst wordt momenteel nog verhuurd aan Las Palmas, maar kijkt op het clubkanaal alvast uit naar volgend seizoen. Hij droomt ervan een middenveld te vormen met Frenkie de Jong."Andrés Iniesta is altijd mijn grote voorbeeld geweest, maar door mijn vader heb ik ook veel beelden gezien van Michael Laudrup", vertelt Pedri trots op het clubkanaal van de Catalanen. Xavi was het afgelopen decennium de grootmeester naast El Blanquito op het middenveld van Barca, Pedri hoopt in zijn geval op een samenwerking met De Jong.

"Ik denk dat wij het beste duo kunnen vormen. We passen heel goed bij elkaar. Van alle spelers in de eerste selectie, lijkt mijn speelstijl nog het meest op die van hem. Ook al speel ik nog iets verder naar voren", aldus Pedri, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een kans krijgt van trainer Quique Setién. Op basis daarvan wordt beslist of hij goed genoeg is om al definitief aan te sluiten bij de Catalaanse grootmacht.

Als hij nog niet goed genoeg is, wacht een verhuurbeurt. Ajax was mogelijk een van de geïnteresseerde. Pedri maakt een uitstekende indruk bij Las Palmas, de nummer zestien van het tweede niveau in Spanje, voor wie hij dit seizoen ondanks zijn jonge leeftijd al 27 duels speelde. Daarin scoorde de aanvallende middenvelder driemaal en gaf vier assists.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021