Verbeek uit forse kritiek op Ihattaren, maar zit vals sentiment bij

Verbeek uit forse kritiek op Ihattaren, maar zit vals sentiment bij

9 mei 2020 – Gertjan Verbeek denkt dat de voetbalwereld een stap terug moet doen door de coronacrisis. Door de financiële crisis zal er een stuk minder geld beschikbaar komen voor de voetballers en clubs, die de komende tijd alle zeilen bij moeten zetten om het hoofd boven water te houden. Daarom is hij ook zeer kritisch op PSV'er Mohamed Ihattaren.Dat vertelt hij tegenover de Volkskrant. "Het is toch te gek voor woorden dat Ronaldo miljardair wordt", vraagt de coach zich hardop af. Hetzelfde vindt hij over PSV-talent Ihattaren, die een dure auto kocht en toonde via Instagram. "Toon Gerbrands kondigt aan 20 procent salaris in te leveren. Speler Mohamed Ihattaren koopt voor zijn 18de verjaardag een Audi R8 voor 198 duizend euro. En dat post hij op Instagram. Dan heb je toch geen enkel idee van deze wereld. Een jongen van 18 jaar in zo'n auto, in deze tijd", aldus Verbeek.

"En hij kan dat doen, want hij verdient schijnbaar zoveel. Dat is de jeugd met haar speeltjes. Speelt net tien wedstrijden in PSV 1. En dan vragen clubs aan supporters of ze willen meedenken over bezuinigingen. Dat is de wereld op zijn kop", vindt hij. "Er is één oplossing voor clubs. Gewoon zeggen: we kunnen jou niet betalen. We laten je gaan. Dan zal blijken dat niet alle spelers naar het buitenland kunnen. Dan zullen ze blijven, voor minder."

'Vals sentiment'
Forse kritiek dus op Ihattaren, al is PSV-watcher Rik Elfrink, van het Eindhovens Dagblad, het niet helemaal eens met de kritiek. Zo is de waarde van de auto bijvoorbeeld behoorlijk lager, omdat hij tweedehands is gekocht. 'In deze tijd komt daar gezeik van en dat was Ihattaren in zijn enthousiasme waarschijnlijk even ontgaan. Niet handig, maar zoiets kan gebeuren op zijn leeftijd', schrijft hij. 'Clubs vragen sponsoren en supporters momenteel bijna smekend om geld en Ihattaren werpt een beeld op dat hij het breed laat waaien.'

Toch houdt Elfrink het talent ook zijn hand boven het hoofd. PSV moet hem immers zo veel geld betalen om hem te kunnen behouden, anders was hij naar het buitenland vertrokken en had technisch manager John de Jong veel kritiek gekregen. 'De auto van Ihattaren staat tijdens de corona-crisis ineens een beetje symbool voor wat er scheef zit in de voetballerij en dat is te kort door de bocht. Er zit namelijk ook gewoon vals sentiment bij, dat nu meer dan voorheen de ruimte krijgt. Ihattaren heeft zijn auto simpelweg verdiend omdat hij goed is in iets waar in de huidige markteconomie enorm veel voor wat betaald', vindt Elfrink.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020