Burgzorg hoopt op langer verblijf bij Heracles Almelo

Burgzorg hoopt op langer verblijf bij Heracles Almelo

9 mei 2020 – Delano Burgzorg hoopt ook volgend seizoen nog onder contract te staan van Heracles Almelo. De buitenspeler is eigendom van La Spezia, maar wordt door die club verhuurd, met optie tot koop voor de Heraclieden. "Het is fijner en veiliger om in Nederland te zijn en ik wil graag dat het niet bij die ene goal voor Heracles blijft."Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia over zijn toekomst. In de laatste wedstrijd van Heracles Almelo voor de coronastop was de aanvaller voor het eerst trefzeker. Mogelijk zijn laatste goal, als hij terugkeert naar de Serie B-club, dat hem afgelopen zomer kocht van De Graafschap. "Ik heb nauwelijks contact met Italië. Daar is het erger en weten ze nog niet hoe het verdergaat", stelt Burgzorg echter.

"Op dit moment ben ik hier en wil ik hier ook het liefst zijn, maar in mijn achterhoofd hou ik er rekening mee dat ik deze zomer terugga naar La Spezia" vertelt hij. Voor naar verluidt ruim een half miljoen euro is hij komende zomer over te nemen van de Italiaanse club door Heracles Almelo, een fors bedrag zeker in deze tijden. "Als ik terug moet gaan, dan is dat zo. Dat is niet erg."

Burgzorgs eerste half jaar in de Serie B was niet geweldig: hij kwam in totaal tot tien officiële optredens, waarin hij eenmaal scoorde en één assists gaf. De buitenspeler kende zijn doorbraak bij De Graafschap, voor wie hij 36 wedstrijden speelde en daarin vijf keer scoorde en drie assists gaf.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020