Instructies voor Duitse clubs rondom wedstrijden: alleen juichen

9 mei 2020, 11:24

De Duitse (2.)Bundesliga heeft een brief gestuurd naar de Duitse clubs met instructies voor de voetballers. Daarbij wordt aangegeven dat de voetballers zoveel mogelijk afstand moeten houden rondom de wedstrijden. 

Dat schrijft Bild althans. De voetballers moeten zoveel mogelijk afstand houden, bijvoorbeeld na het vieren van een doelpunt. Knuffelen, high fives en omhelzingen zijn niet de bedoeling, wel mag er in de vorm van een elleboog- of voetcontact de treffer worden gevierd. Bij wissels worden high fives ook niet gewaardeerd, terwijl spelers ook zo kort mogelijk in de kleedkamers aanwezig moeten blijven. 

Lees ook: Bundesliga maakt programma bekend: 16 mei aftrap

Volgens het Duitse medium moeten de wisselspelers en coaches  die als ze aanwijzingen geven gepaste afstand moeten houden - een mondkapje dragen. Het veld wordt vooraf betreden zonder mascottes en de teams na elkaar. Ook vindt er geen toss plaats, worden er geen handen geschud en worden de teamfoto's niet genomen. Op die manier hoopt men in Duitsland – los van het noodzakelijke contract – besmettingen te voorkomen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen