Neres: "Waren de moeilijkste maanden in mijn carrière"

Neres: "Waren de moeilijkste maanden in mijn carrière"

9 mei 2020 – Ajax-aanvaller David Neres heeft het moeilijkste seizoen uit zijn loopbaan achter de rug. De Braziliaan liep tegen Chelsea (4-4) een knieblessure op die hem tot de winterstop aan de kant zou houden, maar dat werd – mede door het coronavirus – het hele seizoen. Komend jaar hoopt hij dan ook revanche te nemen in Amsterdam.Dat vertelt hij in een interview op het clubkanaal. "Dit waren de moeilijkste maanden in mijn carrière als voetballer. In eerste instantie leek het een hele simpele blessure, maar gedurende mijn herstel werd het steeds ingewikkelder en traden er complicaties op", blikt de Braziliaan terug. "Elke keer als ik terugkeerde op het veld kreeg ik een terugslag. Dat maakte mijn herstel ook zo moeilijk."

Juist toen hij op de weg terug was, werd de competitie door het coronavirus opgeschort. "Het is heel vreemd om mee te maken. Ik mis mijn teamgenoten ook. We waren altijd met elkaar en dat waren we ook gewend. Het is soms wel eens moeilijk om alleen te moeten trainen."

Daarom kijkt Neres nu al uit naar de volgende voetbaljaargang. "Ik hoop het volgend seizoen weer goed te gaan doen voor de ploeg. Dat begint door een goede voorbereiding te draaien met het team. Ik denk dat wij vervolgens weer een sterk seizoen kunnen doormaken. Ik hoop voor mezelf dat mijn knie goed blijft herstellen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020