Spoorboekje: NOS zendt ontknopingen uit, special over PSV

Spoorboekje: NOS zendt ontknopingen uit, special over PSV

10 mei 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 10 mei.
Nieuws

Ontknopingen
Eigenlijk stond vandaag (zondag) de allerlaatste speelronde op het programma van de Eredivisie, met onder andere FC Emmen - AZ, Fortuna Sittard - Ajax, Vitesse - Feyenoord en PSV - RKC Waalwijk. Ondanks dat de coronacrisis een streep zette door het hele seizoen, is er toch wat te genieten. Vooral in Eindhoven: de NOS heeft vanaf 15.00 aandacht voor de ontknopingen in de jaren 2006/2007 en 2015/16 (zie onder), toen PSV tot twee keer toe kampioen van Nederland werd. 

Specials

Terug naar seizoen 2015/16: PSV flikt het weer op de slotdag
De Eredivisie ligt stil en ook in het buitenland wordt niet gevoetbald. Alle tijd om de archieven in te duiken in de nostalgische seizoenen die Nederland heeft gekend. We blikken terug op de verrassingen van de laatste twintig jaar: welke clubs, spelers en trainers zorgden voor vreugdevolle verrassingen of juist sombere surprises? In deel zestien: het seizoen 2015/2016, waarin Bryan Smeets de beul van Ajax werd en PSV daarmee op de slotdag de titel schonk.

Wedstrijden

Brest - Dinamo Minsk (19.00 uur)
Dinamo Minsk is een van de reguliere topploegen die momenteel in de middenmoot staat en kent een zeer moeizame opening van het seizoen. De ploeg van Danilo, de zoon van Wamberto, staat maar enkele plekken boven de degradatiestreep. Een overwinning op Brest, een directe concurrent, is broodnodig om een absolute crisis af te wenden. 

Voetbal op tv

08.15 uur: Classic Match: Ajax – Feyenoord (2011-2012), FOX Sports 1, begin flashback van de Klassiekers
15.00 uur: NOS Studio Sport Archief, NPO 1, flashback
22.30 uur: Paniekvoetbal, Ziggo Sport, tv-programma

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020