Spierings over handhaving RKC: "Helemaal terecht is dat niet"

9 mei 2020, 09:55

Stijn Spierings stond dit seizoen een half jaar onder contract bij RKC Waalwijk, maar vertrok in de winter naar Bulgarije. Op afstand zag hij hoe de hekkensluiter van de Eredivisie zich alsnog handhaafde door de uitbraak van het coronavirus. Hoewel hij het geweldig nieuws vond, twijfelt hij wel aan de gang van zaken. "Eerlijk is eerlijk, helemaal terecht is dat natuurlijk niet."

Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad. Via een groepsapp blijft Spierings op de hoogte van alles wat er gebeurt rondom RKC Waalwijk. "Geweldig ook om te horen dat ze erin bleven", aldus de middenvelder, die daarbij wel de kanttekening plaatste. Toch kan dit zomaar eens de stap zijn om meer te investeren en de stap definitief te maken. "Nu kunnen ze revanche nemen en dat kan zo maar eens goed uitpakken."

Zelf kwam de middenvelder tot drie officiële optredens, waarbij hij scoorde bij zijn debuut. "Het is altijd lastig om in een nieuw team te komen, dan wil je jezelf laten zien", legt Spierings – die door de lockdown niet meer terug kon keren naar Nederland - uit. "Het is zó anders dan in Nederland, Ajax-Feyenoord is er niets bij. De tackles die ze uitvoeren, het publiek dat elkaar zowat in de haren vliegt. Alles is hier geoorloofd om te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen