Berghuis: "Dit Feyenoord moet meedoen om het kampioenschap"

Berghuis: "Dit Feyenoord moet meedoen om het kampioenschap"

9 mei 2020 – Steven Berghuis is zeer positief over de recente ontwikkelingen binnen Feyenoord. De buitenspeler vindt de samenwerking tussen trainer Dick Adovcaat en technisch directeur Frank Arnesen heel erg goed en stelt dat de Rotterdammers komend seizoen mee willen spelen om de landstitel. "Dit Feyenoord moet ook meedoen om het kampioenschap."Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Het mooie vind ik dat Dick dat ook uitstraalt. Toen hij hier begon, was het even kijken wat er mogelijk was. We wonnen de eerste partijen tegen VVV-Venlo en RKC Waalwijk en daarna ging het draaien. Vervolgens was alleen winnen niet goed genoeg meer. Hij wil altijd meer, het moet elke week nog veel beter. Dat hoort ook bij een club als Feyenoord. Al blijft het moeilijk om te zeggen wat er straks echt mogelijk is. We hebben het afgelopen jaar veel huurspelers gehad en dus weet je niet goed hoe we er met de selectie straks voor staan."

De kans is groot dat Berghuis zelf blijft, want hij is zeer tevreden in De Kuip, zo heeft hij laten weten. "Dat ik blij ben met mijn rol als aanvoerder, met de spelers die we nu hebben, met de trainer, met Frank zelf en met het topsportklimaat dat er nu is." Zijn rol als aanvoerder bevalt erg goed en kwam op het juiste moment. "Ik voel dat het heel goed voor me is, het was de prikkel die ik nodig had."

Topscorerstitel
Ook werd de aanvaller van Feyenoord gevraagd of hij zich topscorer van de Eredivisie voelt, samen met Cyriel Dessers maakte hij vijftien treffers. Daar had de buitenspeler minder minuten voor nodig dan zijn collega, toch voelt Berghuis zich niet per se de topscorer van Nederland. "Niet echt. Ik weet ook niet wat ze gaan doen met dit soort feitjes. Blijft het staan? Het meest jammer vind ik dat we de bekerfinale niet kunnen spelen. Voor de prijs alleen zou ik die wedstrijd graag nog willen."

Lees ookDessers vermoedelijk topscorer met Berghuis: "Wel verdiend"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020