Gisteren gemist: VVV naar gras, zorgen in de Eerste Divisie

Gisteren gemist: VVV naar gras, zorgen in de Eerste Divisie

9 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 8 mei.VVV stapt voor 'negentig procent zeker' over op gras
Het is de bedoeling dat VVV-Venlo deze zomer overstapt naar natuurgras. De club speelt al sinds 2013 op kunstgras, maar wil net als ADO Den Haag graag de overstap maken naar een 'echt' veld. Dat laat algemeen directeur Marco Bogers weten.

Fortuna is niet overgenomen: "Ik weet echt van niks"
In Turkse media gingen er geruchten dat Fortuna Sittard wordt overgenomen door de Turkse zakenman Acun Ilicali, maar dat is volgens de club zelf totaal niet aan de orde. Volgens eigenaar Isitan Gün is er alles behalve een overname op handen.

Eerste Divisie komt met zorgwekkend statement en luidt noodklok
Er bestaan grote zorgen over de toekomst van de Eerste Divisie in Nederland. In een speciaal naar buiten gebracht persbericht luidt Het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) samen met de Coöperatie Eerste Divisie (CED) de noodklok. De partijen hebben samen enkele scenario's voor de komende maanden op papier gezet.

"Een zzp'er in de bouw verdient meer dan de spits van Helmond"
De Eerste Divisie komt zwaar onder druk te staan door de coronacrisis. In een statement zijn de zorgen uitgesproken. Helmond Sport-spits Jordy Thomassen zegt dat bezuinigen op de salarissen van de Eerste Divisie-spelers weinig zin heeft.

Martens en Van der Gragt met Barcelona kampioen van Spanje
Lieke Martens en Stefanie van der Gragt mogen zich met FC Barcelona kampioen van de Spaanse voetbalcompetitie noemen. De Spaanse bond heeft de koploper van de competitie namelijk uitgeroepen tot kampioen, ook al was de competitie nog niet helemaal afgelopen.

Topamateurs willen niet zonder fans: "Absolute no-go"
De kans bestaat dat er vanaf 1 september wel weer gevoetbald kan gaan worden, maar zonder publiek. KV Katwijk, dat eerste stond in de Tweede Divisie, ziet het niet zitten om in actie te komen zonder supporters langs de lijn.

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020