Topamateurs willen niet zonder fans: "Absolute no-go"

Topamateurs willen niet zonder fans: "Absolute no-go"

8 mei 2020 – De kans bestaat dat er vanaf 1 september wel weer gevoetbald kan gaan worden, maar zonder publiek. KV Katwijk, dat eerste stond in de Tweede Divisie, ziet het niet zitten om in actie te komen zonder supporters langs de lijn.

Dat laat Mart Vergouwen, voorzitter van de club, weten aan Omroep West. Het wordt mogelijk wel een serieus plan om te gaan spelen zonder fans, weet hij. "Ik kan me voorstellen dat mensen roepen: om toch te voetballen, doe het dan maar zonder publiek. Dat is voor ons, en voor andere amateurclubs op ons niveau, een absolute no-go. In ieder geval voor het eerste elftal niet", vertelt de preses. "Voetballen doe je voor je supporters, leden en sponsors. Als dat niet kan, waarom zou je dan gaan voetballen?"

Voetballen zonder publiek brengt ook te weinig geld in het laatje, zegt hij. Financieel is het volgens hem totaal niet aantrekkelijk. "We lopen de kantine-inkomsten helemaal mis. Dat zijn de enige inkomsten die we als club hebben, naast sponsors en de contributie. Die contributie proberen we zo laag mogelijk te houden voor onze leden zodat het voor iedereen te behappen is. De andere inkomsten moeten echt uit de kantine komen en uit de toeschouwers die bij het eerste elftal komen kijken. Als die wegvallen, is de kantine leeg en hebben we geen omzet en dus geen centen."

Katwijk stond na 24 speelronden bovenaan in de competitie. De ploeg had drie punten voorsprong op HHC Hardenberg, dat tweede stond.

gerelateerd