Aanvaller Verbeek: "Luxepositie is een prangende geworden"

Aanvaller Verbeek: "Luxepositie is een prangende geworden"

8 mei 2020 – Danny Verbeek had het bij FC Den Bosch goed voor elkaar, maar heeft door de coronacrisis een flinke tik gekregen. De 29-jarige buitenspeler van de Brabantse club was bezig aan een goed seizoen en hoopte op een mooie transfer, maar zag de crisis roet in het eten gooien.

Hij vertelt tegenover het Algemeen Dagblad over de vrij penibele financiële situatie waarin de clubs verkeren. "Wie nog altijd denkt dat we in de Eerste Divisie miljoenen verdienen, kan ik uit de droom helpen. Voor de meesten is het sappelen om elke maand de huur te kunnen betalen." De 29-jarige Verbeek scoorde dit seizoen zes keer. Hij had hoop op een mooie transfer.

"Tot twee maanden terug dacht ik in een zetel te zitten. Ik was bezig aan een goed seizoen, er sluimerde belangstelling vanuit de Eredivisie. Maar nu? Geen mens weet wanneer de competitie weer hervat wordt. Het is daarnaast de vraag of clubs überhaupt nog acceptabele salarissen kunnen betalen voor een voetballer van 29 jaar met een eigen huis, een vrouw en twee kinderen. De luxepositie waarin ik dacht te zitten is een prangende positie geworden", zegt Verbeek.

Lees ook"Een zzp'er in de bouw verdient meer dan de spits van Helmond"

gerelateerd