Van Gaal kritisch: "Frenkie nog niet tot zijn recht gekomen"

8 mei 2020, 20:55

Louis van Gaal is nog niet tevreden over wat Frenkie de Jong tot dusver heeft laten zien bij FC Barcelona. De topaankoop speelde veel speelminuten, maar heeft volgens de Nederlandse oud-coach nog te weinig laten zien.

Tegenover De Telegraaf gaat Van Gaal in op de situatie van De Jong. "Hij is een heel intuïtieve voetballer, die op een andere positie minder tot zijn recht komt dan op zijn favoriete positie. Had hij een rationele voetballer geweest dan zou hij zich sneller hebben aangepast aan zijn andere rol bij FC Barcelona. Met de kwaliteiten die hij bezit, vind ik dat hij niet tot zijn recht is gekomen tot dusver."

Volgende week begint de boekverkoop van Van Gaals tweede biografie, waardoor de legendarische oud-trainer weer vaker in de media verschijnt. "Als er 60.000 boeken worden verkocht dan zou ik heel erg zijn verguld want ik ben al vier jaar uit beeld. Ik vind het wel een geweldig boek. Het verschil met mijn vorige biografie is dat het toen geschreven is vanuit mijn perspectief en deze nieuwe biografie is geschreven vanuit het perspectief van mensen met wie ik heb samengewerkt. Ik heb aan die teksten ook niets veranderd." Het boek is geschreven door Robert Heukels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen