"Een zzp'er in de bouw verdient meer dan de spits van Helmond"

8 mei 2020, 20:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Eerste Divisie komt zwaar onder druk te staan door de coronacrisis. In een statement zijn de zorgen uitgesproken. Helmond Sport-spits Jordy Thomassen zegt dat bezuinigen op de salarissen van de Eerste Divisie-spelers weinig zin heeft.

In het statement van de Eerste Divisie is bekendgemaakt dat er in de Eerste Divisie €2.750 bruto per maand wordt verdiend. "We sluiten onze ogen echt niet voor de problemen in de wereld en dus ook niet die van voetbalclubs", zegt Thomassen tegen het Algemeen Dagblad. "Je wilt dat je club blijft bestaan. Dus natuurlijk breng je graag een offer. Alleen: hoe ver kun je gaan? Ik kan je verzekeren: Een zzp' er in de bouw verdient meer dan de spits van Helmond Sport."

De oud-speler van De Graafschap stelt dat het niet verstandig is om te snijden in de salarissen. "Zou het geen beter idee zijn om als spelers bijvoorbeeld clinics voor sponsors en supporters te verzorgen? Op die manier verdien je ook voor je club, maar kun je als speler wel gewoon de apk van je auto blijven betalen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen