Eerste Divisie komt met zorgwekkend statement en luidt noodklok

Eerste Divisie komt met zorgwekkend statement en luidt noodklok

8 mei 2020 – Er bestaan grote zorgen over de toekomst van de Eerste Divisie in Nederland. In een speciaal naar buiten gebracht persbericht luidt Het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) samen met de Coöperatie Eerste Divisie (CED) de noodklok. De partijen hebben samen enkele scenario's voor de komende maanden op papier gezet.De uitkomsten laten een zorgwekkend beeld zien, afhankelijk van het wel of niet toelaten van publiek vanaf 1 september 2020 of vanaf 1 januari 2021. Wordt er zonder publiek gespeeld, dan heeft dat enorme gevolgen voor de clubs. 'Het te verwachten verlies wordt onder andere veroorzaakt doordat de baten 40% tot 50% zullen dalen, ondanks de eigen bezuinigingen van de clubs', valt te lezen in het statement.

Er worden, in samenwerking met de KNVB, de Eredivisie, de Eerste Divisie en de clubs diverse mogelijkheden onderzocht om de verliezen te beperken. De sector kan dertig procent bezuinigen, maar op de salarissen van de Eerste Divisie-spelers zit weinig marge omdat het gemiddelde salaris van een speler €2.750 bruto per maand bedraagt.

'De CED is samen met KNVB en Eredivisie in overleg met de overheid, gemeenten en alle overige stakeholders hoe het Nederlands profvoetbal deze storm kan overleven. Daarbij staat voor de CED één doel centraal: op 1 juli 2021 bestaan er nog steeds 34 BVO's', valt te lezen.

Er worden plannen gemaakt op deze vijf scenario's
- Het voetbalseizoen vangt aan op 1 september 2020 met publiek
- Het voetbalseizoen vangt aan op 1 september 2020, publiek is welkom vanaf 1 januari 2021
- Het voetbalseizoen vangt aan op 1september 2020 (gehele competitie) zonder publiek
- Het voetbalseizoen vangt aan op 1 januari 2021 (halve competitie) zonder publiek
- Het voetbalseizoen 20/21 komt in z'n geheel te vervallen

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020