Premier Rutte snapt Dijkhoff, Van Rijn wacht plan van bond af

8 mei 2020, 18:28   Bijgewerkt: 9 mei 2020, 13:13

Ook in de politiek wordt er gesproken over de situatie van het profvoetbal. Het voetbal komt door de coronacrisis onder druk te staan, weet de politiek ook, maar directe steun zit er nog niet direct in. Dat is vrijdag gebleken. Er wordt in Den Haag gewacht op een concreet plan van voetbalbond KNVB.

Eerder vandaag sprak VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff zich kritisch uit over het betaald voetbal. De politicus, zelf groot voetbalfan, ziet alleen maar gesteggel over de korte termijn. 'Het akkoord tussen clubs en vakbonden over een collectieve salarisverlaging is een bemoedigend signaal, maar helaas is dat dan ook het enige', schreef Dijkhoff op zijn Facebook-pagina. Premier Mark Rutte heeft vrijdag kort gereageerd op het betoog van zijn partijgenoot. "Ik begreep de blog van Klaas heel goed", zei Rutte volgens De Telegraaf.

Sportminister Martin van Rijn heeft ook meegekregen dat de KNVB verwacht tussen de 300 en 400 miljoen euro te verliezen door de crisis. De KNVB hoopt dan ook dat de overheid de helpende hand gaat toesteken, maar dat zit er voorlopig nog niet in volgens Van Rijn. "Ik heb geen zak geld klaarliggen voor betaald voetbal", sprak hij vrijdag tegen het Algemeen Dagblad. "Ik heb ook nog geen plan of protocol gezien, maar de KNVB wil graag met mij praten, begrijp ik. Dus ik wacht af waar ze mee komen. Dat ze willen praten snap ik wel, elke sector heeft zijn problemen.''

Lees ook: VVD-fractieleider Dijkhoff: 'Aanmodderen levert meer ellende op'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen