"Een bijzondere ledenvergadering is nu dé route naar succes"

8 mei 2020, 08:31

De wedstrijd van het seizoen spelen SC Cambuur en De Graafschap vanochtend voor de rechter in Utrecht. Via een kort geding hopen beide clubs alsnog te promoveren. "De rechter is er best van te overtuigen dat de KNVB zijn leden nogmaals moet raadplegen. Daar liggen de grootste kansen", blikt advocaat Danny Snijders vooruit.

"Een bijzondere ledenvergadering is nu dé route naar succes", laat Snijders, die De Graafschap in het verleden al eens bijstond, aan De Gelderlander. Een Eredivisie met twintig clubs is het meest voor de hand liggend, mochten Cambuur en De Graafschap hun gelijk krijgen. "Om te voorkomen dat de bond straks kan zeggen dat een competitie met twintig clubs praktisch onhaalbaar is, moet er zo snel mogelijk een vergadering komen."

Dolf Segaar, die vanaf 10.00 uur het woord doet voor Cambuur en De Graafschap, houdt de kaarten tegen de borst. "We beginnen een kort geding, omdat ik mogelijkheden zie", zegt de advocaat in het Algemeen Dagblad. "Het belangrijkste is dat negen clubs zich hebben onthouden van stemming. Maar hoe moet je die negen neutrale stemmen nu duiden? Dat is een belangrijk criterium dat aan de rechter ter weging moet worden meegenomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen