Lucas Moura: "Ajax was niet meer in staat eigen spel te spelen"

8 mei 2020, 07:36

Het shirt waarin hij drie keer scoorde tegen Ajax heeft een speciaal plekje in huize Lucas Moura. Ook de bal ging meer naar zijn huis in Brazilië. Het is vandaag (vrijdag) exact een jaar geleden dat de aanvaller van Tottenham Hotspur de Amsterdammers een nachtmerrie bezorgde. "Al mijn medespelers hebben hun handtekening op het shirt gezet. Het was de mooiste dag uit mijn carrière", aldus Moura.

Door zijn hattrick maakte Tottenham het onmogelijke in de Johan Cruijff ArenA waar. "Ik wist zeker dat we de Champions League-finale zouden halen. Ik hield vertrouwen", zegt Moura in De Telegraaf. "Ik herinner het me als de dag van gisteren. De coach zei: 'We moeten één doelpunt maken. Als dat lukt, doen we weer mee'. Dat raakte ons en we begonnen de tweede helft sterk. We hebben druk op ze uitgeoefend en Ajax was niet meer in staat om zijn eigen spel te spelen."

Moura's derde treffer diep in blessuretijd dompelde Ajax in diepe rouw. "Ik kan het gevoel niet uitleggen, wist niet hoe ik het moest vieren of wat ik moest doen. Ik sprong en gleed. Het was gek, want zelfs als ik zeker wist dat we zouden scoren en kwalificeren, was het, nadat ik de bal in het net had gezien, als een bom in mij. Een explosie. Boem! Ik dacht aan mijn vrouw thuis, mijn familie in Brazilië, mijn jeugd en dankte God."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen