Gisteren gemist: Lyon naar rechter, KNVB lobbyt voor oefenduels

Gisteren gemist: Lyon naar rechter, KNVB lobbyt voor oefenduels

8 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 7 mei.Lyon spant twee rechtszaken aan, Mbappé topscorer Ligue 1
Olympique Lyon onderneemt juridische stappen tegen de betaaldvoetbalsectie van de Franse voetbalbond (LFP). Les Gones spannen twee rechtszaken aan omdat zij het niet eens zijn met de manier waarop het seizoen in de Ligue 1 is beëindigd. De huidige stand is de eindstand geworden, waardoor Lyon zevende is geworden. Kylian Mbappé is volgens L'Equipe aangewezen als topscorer van de Franse competitie.

VI: KNVB bezig met lobby voor oefenwedstrijden in augustus
Het betaald voetbal in Nederland ligt stil tot 1 september, maar de KNVB hoopt dat clubs voor die datum weer oefenwedstrijden kunnen spelen. Volgens Voetbal International is een lobby gaande om in augustus te kunnen oefenen. Achter de schermen zou de Nederlandse voetbalbond intensief contact hebben met de overheid.

Hiddink duimt voor SC Cambuur en De Graafschap
Guus Hiddink volgt donderdag met grote belangstelling het kort geding van SC Cambuur en De Graafschap tegen de KNVB. De trainer in ruste hoopt dat de juridische strijd wordt gewonnen door de Eerste Divisie-clubs, die via de rechter alsnog naar de Eredivisie willen. "Het sportieve gevoel is geschaad. Er moet een oplossing komen die daar recht aan doet", is Hiddink van mening.

Fiorentina heeft slecht nieuws: zes nieuwe besmettingen
Fiorentina heeft donderdagavond bekendgemaakt dat nog eens zes medewerkers van de club besmet zijn met het coronavirus. Drie spelers en drie stafleden hebben positief getest. Namen noemt La Viola niet.

Van der Sar: "Vijftig procent korting? Dat kunnen clubs vergeten"
Edwin van der Sar denkt niet dat de selectie van Ajax veel minder waard is geworden door de coronacrisis. De algemeen directeur van de Amsterdammers is derhalve niet voornemens spelers in de uitverkoop te doen. Dat vertelt hij in een interview met Reuters, waarin hij ingaat op de financiële gevolgen die de pandemie voor zijn club heeft.

Vitesse wil huurverlaging en dreigt met rechtszaak
Vitesse bevindt zich in financieel zwaar weer. De club uit Arnhem is hard getroffen door de coronacrisis en hoopt de vaste lasten te verlagen. Om de kosten terug te dringen, wil Vitesse volgens De Gelderlander de huur van de GelreDome halveren. Gaat de stadioneigenaar niet akkoord, dan stapt de club naar de rechter.

Miedema grijpt dubbel, Van Dijk eindigt naast podium
Vivianne Miedema is door stemmers van de BBC verkozen tot talent én voetbalster van het jaar in Engeland. De aanvalster van Arsenal bleef in de verkiezing onder meer team- en landgenoot Daniëlle van de Donk voor, die als derde eindigde. Bij de mannen ging de prijs naar Liverpool-middenvelder Jordan Henderson. Virgil van Dijk, vorig seizoen verkozen tot beste van Engeland, eindigde op de vierde plaats.

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020