Lyon spant twee rechtszaken aan, Mbappé topscorer Ligue 1

Lyon spant twee rechtszaken aan, Mbappé topscorer Ligue 1

7 mei 2020 – Olympique Lyon onderneemt juridische stappen tegen de betaaldvoetbalsectie van de Franse voetbalbond (LFP). Les Gones spannen twee rechtszaken aan omdat zij het niet eens zijn met de manier waarop het seizoen in de Ligue 1 is beëindigd. De huidige stand is de eindstand geworden, waardoor Lyon zevende is geworden. Kylian Mbappé is volgens L'Equipe aangewezen als topscorer van de Franse competitie.Omdat Lyon op de zevende plaats is geëindigd, heeft het nog geen ticket voor Europees voetbal te pakken. Dat kan de club van Kenny Tete en Memphis Depay nog wel verdienen via de Champions League of de Coupe de la Ligue (beide nog niet niet stopgezet). In Lyon is men er echter nog van overtuigd dat het op basis van de ranglijst in de competitie Europees voetbal had afgedwongen.

Jean-Michel Aulas, laat donderdag aan L'Equipe weten dat er een rechtszaak is aangespannen om te onderzoeken of de Ligue 1 alsnog hervat kan worden. Een tweede rechtszaak is aangespannen omdat Lyon het niet eens is met de manier waarop de eindstand berekend is.

Mbappé
Voor het tweede jaar op rij is Mbappé topscorer van de Ligue 1 geworden. Wissam Ben Yedder van AS Monaco scoorde evenveel goals (18) als de 21-jarige speler van Paris Saint-Germain, maar Mbappé had minder speeltijd nodig om tot dat doelpuntentotaal te komen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020