Hiddink duimt voor SC Cambuur en De Graafschap

Hiddink duimt voor SC Cambuur en De Graafschap

7 mei 2020 – Guus Hiddink volgt donderdag met grote belangstelling het kort geding van SC Cambuur en De Graafschap tegen de KNVB. De trainer in ruste hoopt dat de juridische strijd wordt gewonnen door de Eerste Divisie-clubs, die via de rechter alsnog naar de Eredivisie willen. "Het sportieve gevoel is geschaad. Er moet een oplossing komen die daar recht aan doet", is Hiddink van mening.Hiddink, geboren nabij Doetinchem en als speler en (assistent-)trainer actief geweest voor De Graafschap, hoopt dat de rechter besluit dat de clubs en KNVB opnieuw om tafel moeten zitten. "Ik pleit in deze situatie voor een Eredivisie met twintig clubs. Dat lijkt me een redelijk compromis. Daar ondervindt vrijwel niemand nadeel van en de organisatorische problemen die het oplevert, met een uitbreiding van het speelschema en burgemeesters die bezwaar maken, kunnen worden opgelost. Daarvoor is ruimschoots de tijd, want het voetbal gaat pas na 1 september weer van start", zegt de trainer tegen De Telegraaf.

SC Cambuur en De Graafschap verdienen het om te promoveren, stelt Hiddink. "En ik spreek veel mensen in het voetbal, die dat met me eens zijn. Het blijft raar, dat de KNVB de ranglijst heeft gebruikt voor de verdeling van de Europese plekken, maar niet voor de promotie/degradatie-plekken", vervolgt de coach, die de KNVB oproept de hakken niet meer in het zand te zetten. "In deze moeilijke tijd moet er ruimte zijn voor flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Als in eerste instantie niet de goede beslissing is genomen, moet je daar op terug durven komen. Welke partij wordt er nu gedupeerd als er wordt gekozen voor een Eredivisie met twintig clubs? Bovendien komen SC Cambuur en De Graafschap uit regio's waar het voetbal enorm leeft. Het zijn clubs die absoluut niet zouden misstaan in de Eredivisie."

FC Utrecht
Ook vindt Hiddink dat FC Utrecht flink benadeeld is. De club uit de Domstad greep naast een Europees ticket. "Ik vind dat ze ook dat moeten herzien. De KNVB moet beslissen om de bekerfinale voor de start van het nieuwe seizoen te laten spelen in plaats van de Johan Cruijff Schaal. Dan doe je recht aan de sportieve prestaties die zijn geleverd en dat mis ik in de beslissingen die nu zijn genomen. Het sportieve gevoel is niet goed."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020